'Dagboekverhalen'

A new year.

0659d02d332bc25ab8eea2e6ae002b50

 

2017. Een nieuw jaar. In principe was gisteren, 1 januari, een gewone zondag. Toch een zondag met een andere lading. Voor veel mensen staat een nieuw jaar gelijk aan nieuwe kansen, nieuwe doelen. Om toch eens die paar kilo af te vallen, na te gaan denken over ander werk, dingen op te pakken die al veel te lang zijn blijven liggen. En natuurlijk heb ik ook nagedacht over dit jaar. Wat ik wil bereiken. Daarbij kwam ik uit op één ding. Dankbaarheid.

Voor mij staat dit nieuwe jaar in het teken van dankbaarheid. Een jaar geleden verhuisde ik naar Rotterdam voor een nieuwe start en inmiddels heb ik hier een fijne baan, een eigen huisje, belangrijke mensen om me heen. Ik heb heel lang vooruit gekeken, omdat ik het heden niet goed genoeg vond. Tot ik besefte dat alles voorbij gaat. De goed en de slechte dingen, momenten. Alles wat we hebben is dit moment. En daar ben ik dankbaar voor. Want mijn eigen keuzes hebben geleid tot dit moment. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik heb wel geleerd met een mildere blik te kijken naar het nu. Het is al goed zo. Het kan alleen nog maar beter worden. Dat besef heet geluk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *